|
Etm truputį pasipasakosiu .Atsiprašau, kad ne lietuviškom raidėm (vsitiek turbūt niekas neskaitys, be to, kopijavau iš gsd.lithuania.com ). Čia apie Euroazijos parodą Rusijoje. (:
Turejome isvaziuoti desimta ryte,bet paskambino is Baltarusijos ir pasake,kad vienuolikta,tada kad trecia o tada apie sesta vakaro parase,kad jau vaziuoja i Lietuva. Taigi laukem visa diena su Ceri o po to ir su Pink mamy kol atvaziuos pasiimti. Isvaziavom apie desimta vakaro ir jau tada buvo aisku,kad laiko mazokai,todel siek tiek nervinomes,bet tikejomes,kad viskas bus gerai.Privaziave prie sienos pamatem nusidriekusia didziule masinu eile ir mums pasake,kad reikes laukti apie dvi valandas,kas tikrai musu nedziugino.Ir dar prie baltarusijos sienos uztrukom dvi valandas!!! Toliau lekem kaip akis isdege iki Minsko ir dar turejom uzsukti i Borisova ( ten pakeliui ) paimtiVerbickio kazkokias tases su antkakliais ir pavadziais ir rankovem ir visikia kitokia atributika. Jau nuo minsko pradejo siaubingai pulti miegas,bet stengemes nekreipti demesio ir vaziavom toliau.Kadangi is Borisovo isvaziavom tik ketvirta valanda nakties,tai mintys,kad tikrai galim nespeti vis astrejo. Lauke buvo -29 laipsniai salcio,o mes skubejome ir skubejome. Per ta skubejima mus nuoMinsko iki Maskvos 5 kartus sustabde policija,is ju 4 kartus susimokejom uz greicio virsijima bet juk laikas nelaukia,iki ringo lieka vis maziau!!! Kuo arciau Maskva,tuo labiau eme lipti skys ir atsilaikyti daresi vis sunkiau. Ir kava geram ir dainavom ir sokom ir kalbejom,bet miegas buvo galingesnis ir visi prasiblaskymo triukai veikdavo mazdaug desimt minuciu,o tada vel merkdavosi akys ir jau dartesi tikrai baisu,kad vairuotojas uzmigs,net pati bijojau zusnusti,nes kelis kartus teko zadinti vairuotoja....! Ringai nuo desimtos,o mes desimta dar net nebuvom Maskvoj,o ir ivaziavus i Maskva,kur intensyvus eismas,vistiek luzinejom is nuovargio. Laikemes is paskutiniuju... Po to ,kai suvokem,kad Ruko ringas jau tuoj tuoj turi prasideti,adrenalinas miegus isblaske geriau nei kokia kava ar saltas sniegas,kuriuo teko pora kartu sustojus veida pasitrinti,nes kitaip butu teke sustoti ir miegoti. Tik privaziavus prie to didziulo parodu komplekso as jau net spirgejau,kad nespesim i ringa,o kamsciai, masinos,zmoniu eiles.. privaziavus arciau uzdejau Rukui parodini pavadi ir begte is masinos tiesiai ieskoti ringo,o mano keliones draugas Kostia leke registruoti. Tik pribegus prie VA ringo jau pamaciau,kad jame stovi dideli patinai ir abejoniu nekilo - tai Ruko ringas!!!! jau prasideje aprasymai !!! Staigiai apsidairiau kur Andrejus,kuris turejo isststineti Ruka.Pamaciau ji toliau nuo ringo su kazkuo ramiai besisnekuciuojanti,pribegau ir sakau "labas,cia Rukas Ziviles,o cia jau prasidejes jo ringas,bekit greiciau!" Kad jus matytumet kaip jie ileke i ta ringa,atrodo kad praskrido tarp aplink ringa stovindiu zmoniu.Ringe Andrejus klausia kur numeris,as sakiau,kad dar nera,tuoj atnes,tada sako koks numeris,tai atverciau kataloga ir pasakiau,kad 266 ,o tuoj pribego Kostia ir atnese numeriuka ir po dvieju sunu priejo Ruko eile aprasymui. Dar paduodant numeri Rukas griebe is mano ranku pele ir vos nesugriove ringo Po aprasymo atrinko 5 sunis,kai liko dviese Rukas rukas susuoliavo begdamas ir teisejas sustabdes skyre jam ne pirma o antra vieta.Sake suo turi elgtis ringe ramiau ir netempti taip,kad net suoliuotu,o begti ramiau. Mano mintyse tada sukosi tik viena mintis - Jei tik tu seni zinotum,kad mes cia tiesiai is masinos i ringa ir po tokios keliones,tai skirtum mums pirma vieta su pliusu!!! Bet nieko gi jam nepaaiskinsi...Tada atejo merginu eile.Susitarem kas jas isstatys,nes as per kelione patapau labai jau visu triju seimininke ir nuo manes vsi akiu nenuleido ir tik i mane reagavo,tai mano darbas buvo lakstyti kaip iprotejusiai aplink ringa,kad visi laiku ir vietoj butu pakviesti Tada Andrejus pribega ir sako,kad jau prasideda ringas ir staigiai visi issiskirstem i vietas. Merginos atrode puikiai,puikiai issistate,bet kazkodel Ronja liko be vietos. Sakau kazkodel,nes aprasymu rastisku nedave,o Ceri buvo trecia ir labai tuo patenkinta Tarse pelyte prie skirtos vietos O tuo tarpu Rukas masinoje nusprende,kad jis jau nusipelne uzkasti uz ta antra vieta ir is kuprines issitraukes surijo visa porcija savo maisto!! Ivare man baimes tada tik is ringo ir iskarto eti! Siaubas,gerai dar kad ne viska surijo,o tik viena porcija... O tada mes nuvede merginas i masina ir grize i paroda dar nelabai suvokeme kas ivyko,bet isgaravus adrenalinui plustelejo tikra nuovargio banga ir atrodem kaip gerokai isgere,tokie siubuojantys ir akys raudonos kaip triusiuku Atidaviau tada pinigus uz musu knygutes ir dar susutikau su selciu veiseja is Maskvos,kuriai taip pat reikejo perduoti pinigus nuo zmoniu is Lietuvos ir jei bus galimybe parvesti maziuka selciuka i Lietuva,bet tuo metu jokiu galimybiu svarstyti nebesinorejo,norejosi tik vieno - i lova ir miegot.... Susitarem pasiskambinti vakare. Aisku dar priejo Andrejus ir juokaudamas klause kiek kartu is kelio i miska nusukinejom,kad taip velavom,bet mums buvo ne iki juoku..Pasibaigus ringui movem tiesiai i viesbuti, as dar ejau isvedzioti sunis ir tada ejom miegoti.Vakare (optimistai ) galvojom varysim i maskva,pasitusinsim gerai,bet pamiegojom tris valandas,atsikelem,jau buvo vakaras ir mums paaiskejo,kad mums nebereikia nei Maskvos,nei tusu,nes miego nebesinorejo,bet nuovargis buvo nerealus.As ejau tada su sunimis i miska pasivaikscoti valandele ir kai Rukas isidukes pargriove mane i pusni,o as vos issiropsciau is jos,tai supratau,kad jei daeisiu iki restorano pavakarieniauti,tai bus gerai Aj,tiesa,kol mes po ringo parodoj dar buvom,tai Rukas su merginom sudraske kailine Kostios kepure ir kaip veliau paaiskejo dali jos gabaliukais suede.Aisku visi buvo labai kalti ir net nebarant visi sliauziuojo po bagazine ir visokeriopai slepesi Uzsukom pas verbicki i svecius,bet jis sake iekur neis ir sedes pas save numeryje,tai ten ji ir palikom.O patys nuejom vakarieniauti. Baltarusai aisku stebejosi tokiu pasirizimu vienai vaziuoti i tokia paroda ir su tiek sunu,bet sake,kad mes litovcai malacy,nes vienas uz visus ir visi uz viena tada uz pergales isgerem vyno ir ejome miegoti.Dar paskambino Ceri,tai jai visas naujienas ispyskinau ir selciuo seimininkei pasakiau,kad selti paimsim,jei jau vykdyti keliones plana,tai iki galo Kita diena atsikele radom sugriauzta mano boksa,kuris buvo skirtas seltukei parvesti ir baisiai jau kalta Rykuti, kurio kalte isgaravo vos tik atidarius bagazines duris ir pradejus siauteti po lauka tada nuvaziavom i paroda,viska apziurejom,tikrai didele paroda, vyko idomus parodomieji ir sunu kokybe gera ir organizacija ir vietos pakanka tarp ringu,tik vat ringai aisku mazoki,juk ne specializuota VA.Pasiemiau Bailleys (seltuke),kuri atrode kaip mazas rudas su baltu debeselis tokia juokinga ir miela,bei labai gero charakterio - necypia nesimala be reikalo,zaidzia ir ieko nebijo. Taigi mes jau buvom "keturi sunys ir tankiste" Po parodos Kostia paprase savo draugo Sasos,kad vaziuotu su manim iki Borisovo ir mane palydetu,kad butu lengviau. Kaip po to paaiskejo,lengviau nebuvo,bet be jo butu visiskai pravalas. Po parodos greituoju budu nulekem apziureti Raudonosios aikstes ri i stoti.Kostia turejo septinta isvaziuoti i oro uosta,nes islydejes mane skrido tiesiai i Tailanda,taigi veikti reikejo greitai. Musu traukinys jau stovejo,tad nusprendem nusivesti sunis,tada daiktus.Ilipom i kupe,o tada priejo palydove ir pasake,kad tokio tipo kupe vaziuoti su sunimis negalima ir liepe islipti ir eiti pasikeisti bilietus.Islipom,bet bilietu jau nebebuvo!! bandem tartis visaip ir net praeiviai prase,kad mus ileistu,bet veltui. Traukinys nuvaziavo. Ejom ziureti koks kitas ir klausem kokiam kupe galima vaziuoti su sinimis ir ka dar reikia padaryti,kad si karta butu gerai.Taip viska ir padarem.Atsisveikinom su Kostia,kuris jau irgi velavo i oro uosta,po to parase kad vos vos suspejo i lektuva.Ir laukem.Laukti reikejo tris valandas,tad nuejom i laukimo sale,pagirdem sunis,pamaitinom seltuka ir siaubingai susalom,tai susirengiau viska ka turejau.O stotis ten baisi,visokie bomzai,pilna kaciu,kurias aisku visas buvo butina aploti ir sukelti triuksma.Kiti net prieje klause ar galima mus nufotografuoti,tai tikrai pasijutom kaip cirkas tik klounai jau buvo labai liudni ir susinervine Atejo laikas eiti i traukini.Vel uz daiktu,tik vat jau narva nusprendem palikti pas Kostia masinoj,sake parves kai gris is Tailando ( Mariau,nepyk,ji tikrai parves, bet jei butume, tai tikrai butume negrize ) Atejus prie traukinio paaiskejo,kad jo baisiai durnas nacialnik poizda ir niekur jis musu neileis,nes jo traukini sunu vezti negalima. Tada vel aiskinomes kuriam vagone galima ir i kokius bilietus mums situos pakeisti. Neikas nepadejo,nei graziuoju,nei uz pinigus,nei piktuoju.Jau tikrai galvojau desiu i jo slykscia pasikelusia morda.Bet deja,traukinys vel isvaziavo,o mes vel likom ant perono taip ir nesuprate tai kaip gi reikia tada vaziuoti is tos prakeiktos Masvos.Beje,mes ne vieni tokie buvom,vienas bulmastifas taip pat liko su jo seimininkus islydeti atejusiu zmogum,nes ju irgi neileido,tik spejo jau is vaziuojanciuo traukinio bliudeli ir maista suns ismesti.Jautemes kaip kokie raupsuotieji ir tas seimininku be sunu vaziavimas kazkuo primine tremties vaizdus,kai visi apsiverke prasesi,kad ju suni ileistu,kad jo nepalikti.Ir kai keturkoju komanda spoksojo i mane nesuprasdami kodel vis nevaziuojam,as pasakiau,jiems,kad nors jei ir tektu gyventi cia stoty,bet mes busim kartu ir grisim tik kartu... Vel grizom i stoti.Kiekvienas toks vaiksciojimas atimdavo vis daugiau jegu, nes lagaminas,sunu kuprine,du maisai su zurnalais nemeckaja ovciarka ir seltuko daiktais,dar ant peties tasyte su mazyle Bailleys. Lagamina daviau Sasai,o sunu duoti pavesti negalejau,nes jie visi tempesi pas mane ir tik su manim ejo pakankamai ramiai.As sedau ant lagamino,o vargsas Sasa begiojo po traukinius klausinedamas kas mus paims.Dar prie jo policija prisikabino,pasatikrino,kalusinejo.Tai tik atbeges nuo ketvirto musu sio vakaro - nakties traukinio,pasake,kad priims,nupirko bilietus ir pasake,kad iki traukinio penkios minutes,begam! Va tada tai lekem! dar begdamas jis man sako - jei ka,tai cia vienas suauges suo ir du suniukai po 5-6 men,tai nieko net nebeklausiau ir skriste iskridom pro beveik uzsidarinejancias traukinio duris.Vargselis seltis,teko ir jam truputi pasikratyt toje tasyteje,bet viskas buvo su ja gerai.Susodinau sunis,kad tik kuo maziau vietos uzimtu ir atrodytu mazesni ir jau girdim,kaip ateina tikrinti bilietu,jau beveik duris daro,o as pasiziuriu i Ruka ir matau,kadjis tuoj tuoj apsivems!!!!! Ciupau jam uz snukio,o kita ranka isteriskai puoliau ieskoti maiselio,bet ... nespejau.... smulkiais gabalikais suplesyta kailine kepure jau buvo isvemta tiesiai per viduri kupe!!!! Teko man taip kojas israityti,kad tos zavingos kruveles nesimatytu ir pavyko.... tfuuuu.... Uzrakinom kupe duris ,isvalem viska ir nieko nieko nesakydami sedejom gal 5min,kol pagaliau prtadejom dziugauti,kad vaziuojam!!!!! Sunys isluzo miegoti,seltukas buvo islaisvintas is labiausiau kratancios tasytes pasaulyje ir smagiai zaide grauzdamas man rankas Aisku tas traukinys buvo tik iki Minsko ir toliau vaziavo i Praha,bet dziaugemes taip,kaip kad jis vaziuotu tiesiai iki musu namu duru Ryte jau buvom Minske ir skambinom visiem pazistamiem baltarusam,kad paveztu iki sieos,tai po keliu valandu as jau dedejau masinoje su selciu ant keliu ir visa chebryte universalo gale... Prie sienos lauke vel siokie tokie sunkumai,bet tai jau buvo niekai! Tiesiog man toliau teko tuos daiktus,kuriu dviems buvo per akis nesti vienai ir vesti visa kompanija,nes tas zmogus juk vizos neturejo ir man teko siena kirsti pesciom. Baltrusai buvo apake kai suvoke,kad as cia viena ir be masinos ie isvis issizioje ziurejo,bet sunuoliai stengesi greitai praleisti ir as ejau tevynes link.... O Lietuvos postas atrodo ne artejo,bet tolo,nors as nepasidaviau ir sunys saunuoliai susikaupe,nesitampe ir zenge koja kojon.Prajuokinau aisku lietuviu pasieniecius,ziurejo i mane kaip i is menulio nukritusia.Sko is kur tu cia??? Sakau is Masvos,parodoj buvau. Tai is akiu matesi,kad vistiek nesuprato Sako,o bent pasa turi? Sakau mes visi panki turim ir padaviau pasus,tai sako o kor dar tas kolis? is paskos atbega? sakau cia ne kolis,o seltis ir jis va cia.Atsukau tasyte. Tai sako zigiuokit chebryte,sekmes jums Ir ejau iki paskutinio slagbaumo,kur manes jau lauke Katia ir atrode kaip kokia sventoji stovinti taip toli ir mojuojanti man Katia mus parveze pas Ceri,kur buvo suruosta iskilminga vakariene ir is cia isdalinti visi sunys,pasakojami ispudziai..,kuriuos dabar ir jus visi zinosite . ((:
Tai tiek ((:
|